'GRUPS PETITS'
ANY 2019

« Tornar a l'any en curs


6 de març: Dimecres de Cendra
1. Quan va ser l'última vegada que no tenies ni idea de què fer? Quines emocions vas sentir? Com vas fer front a aquests sentiments? 2. Quan estàs aclaparat o no saps què fer, a qui t'adreces? Quin suport t'ofereix aquesta persona? 3. T'és fàcil o difícil pregar i cercar l'ajuda de Déu quan et sents perdut o aclaparat? Quines oracions o pràctiques espirituals ajuden a motivar-te en la teva fe durant aquests temps? 4. A més de Pau i Siles, quines altres persones de la Bíblia et mostren com avançar quan sembla que no hi ha sortida? Quina d'aquestes històries et resulta més útil? Per què? 5. Com ajuda la teva església a la gent a lloar Déu durant moments difícils? Quin tipus de serveis, ministeris o pràctiques ofereix la teva comunitat per donar suport a persones que estan en dificultats? Imagines altres maneres de fer-ho?

13 de març: Déu està cridant
1. Alguna vegada t'has sentit cridat per Déu a un treball o ministeri particular? Si no, coneixes d'algú altre que hagi sentit aquesta crida? Com vas o va reconèixer ell que la crida venia de Déu? Com vas o va respondre ell? 2. Com defineixes el ministeri? On es fa el ministeri? Qui està cridat al ministeri? Dóna alguns exemples de ministeri. 3. Per a quin tipus de ministeri et sents més adequat? Com estàs fent servir els teus dons i talents envers aquest ministeri? Quines altres formes de ministeri vols explorar? 4. Qui t'ha ajudat a reconèixer els teus talents i habilitats donats per Déu? Què va veure aquesta persona en tu que tu no t'havies vist? De quina manera aquesta persona t'animava a utilitzar els teus talents? 5. Com ajuda la teva església a escoltar la crida de Déu? Quines oracions, pràctiques o grups ajuden les persones de la teva comunitat a discernir la voluntat de Déu en llurs vides?

20 de març: Fent la diferència
1. Recorda un moment en el qual vas ser encoratjat per algú que no coneixies gaire. Que vas aprendre? Què et va sorprendre d'aquella experiència? Què et va estimular o animar? 2. La Margaret escriu que està "constantment assaltada per la presència de Déu en les vides de la gent" que l'envolta a l'autobús. En quines situacions et colpeix la presència de Déu? Per a tu, qui encarna la presència de Déu a través de les seves accions? 3. Creus que cal fer grans fites per fer una diferència significativa al món? Dóna'n un exemple o explica una història per donar suport a la teva resposta. 4. Què et ve al cap en llegir el passatge de les Escriptures de la meditació d'avui? Com la història de la Margaret et dóna una visió més profunda d'aquest passatge de les Escriptures? 5. On veus la bondat de fer la diferència a la teva comunitat? Com pots mostrar bondat amb les persones que trobaràs aquesta setmana?

27 de març: Honestedat en la pregària
1. Trobes que el Salm 139 es reconfortant o inquietant? Quins versets et són més significatius? Quins et són els més difícils? Explica-ho. 2. Com pregues? Pregues a una hora específica del dia, en un lloc concret, amb paraules específiques? Com fas la teva oració, la teva relació amb Déu? 3. Alguna vegada has pregat d'una manera determinada perquè pensaves que era el que se suposava correcte o perquè pensaves que era el que Déu volia sentir? Et va fer pregar així, la teva situació? 4. Quines pràctiques d'oració t'ajuden a ser obert i honest amb Déu? Quina altra forma de pregària t'agradaria explorar? 5. Com ensenya la teva església a pregar? A qui es convida a pregar durant el culte? Quines paraules s'utilitzen? S'escriuen oracions prèviament o es fan en el moment? Què aprecies de les tradicions de pregària de la teva església?

3 d'abril: El diminut brot verd
1. Descriu un moment on t'hagi passat per alt el potencial d'algú o d'alguna cosa. Què et va ajudar més tard a reconèixer aquest potencial? Què vas fer? 2. Recorda un moment on algú t'hagi donat una oportunitat més que et va permetre rebrotar. Què n'has après de l'experiència? Com t'ha canviat la visió de donar segones oportunitats als altres? 3. En quins moments t'és fàcil de caure en fer crítiques o judicar? Com t'ajuda la teva fe en Déu a trencar aquest patró i a veure el potencial en els altres? 4. Quines pràctiques d'oració o disciplines espirituals t'ajuden a buscar la presència de Déu en les persones i situacions? 5. Com la teva església ajuda les persones a créixer i florir? Com t'ha ajudat la teva església a florir? Qui necessita ajuda a la teva comunitat per prosperar? Com els ajudaràs?

10 d'abril: Gràcia
1. Recorda per un moment quan vas lluitar contra uns sentiments de culpa. Quina era la situació? Com vas fer front als teus sentiments? 2. Què fas quan necessites perdó d'una altra persona? Quina és la part més desafiant de demanar perdó? Quina és la part més gratificant? 3. Quan has experimentat el perdó de Déu a la teva vida? Com t'ajuda l'oració a sentir i acceptar el perdó de Déu? Quan has lluitat per acceptar el perdó de Déu? 4. Com parla la teva església sobre el perdó? Quan has vist membres de l'església o altres exemples de perdó? Què vas admirar o aprendre en veure aquest exemple? 5. Assenyala alguns passatges de les Escriptures que t'ajudin a comprendre el perdó. Quin exemple de perdó a les Escriptures és el més beneficiós per a tu? Per què és profitós?

17 d'abril: Església al cent per cent
1. Recorda un moment en el qual la teva comunitat religiosa et va donar suport. Com van mostrar-te l'amor i l'atenció durant aquell temps? Quines accions et van agradar més? Quines accions van ser les més sorprenents? 2. Quan la gent que t'envolta està patint, com et preocupes? Quins actes d'atenció i de compassió fas de manera més natural? Quines accions són més desafiants? Quin tipus d'atenció creus que és més important per a algú que passa per un moment difícil? Per què? 3. En la història del paralític, a Marc 2:1-12, quin personatge t'identifica més? Més aviat, quin personatge esperaves ser? 4. Estàs d'acord o en desacord sobre que "l'església està al cent per cent quan tenim cura els uns dels altres"? Mostra exemples per donar suport a la teva resposta. 5. Omple l'espai en blanc: "L'església està al cent per cent quan _____________________". Dóna tantes respostes com vulguis.

24 d'abril: Fer un soroll joiós
1. Coneixes a algú com l'Amee, que canta amb alegria independentment de les seves capacitats? Què t'agrada d'aquesta persona? 2. Amb quina persona de la història de la Carol t'identifiques més? Explica-ho. Quan t'has inspirat i animat veient algú altre lloant Déu? Com va fer canviar això la teva lloança? 3. És fàcil o difícil que lloïs Déu sense reserves? Quines pràctiques, llocs o cançons espirituals t'ajuden a alliberar les teves inseguretats quan lloes Déu? 4. Com fas servir els Salms en el teu temps de devocionari o de pregària personal? A més de les paraules de lloança, esmenta algunes de les altres formes de culte i comunicació amb Déu que són exemple als Salms. Quin és el teu Salm favorit de lloança? Com remodeles la teva lloança després de les pràctiques mostrades en aquest Salm? 5. Com participen en l'adoració els nens de la teva església? Què n'heu après d'observar els nens durant el culte? Quina seria la millor manera perquè la teva església convidés els nens a ser presents al culte?

1 de maig: Visitant el Willy
1. Descriu un moment en què les teves petites accions van marcar una gran diferència per a algú. Com et va animar aquesta experiència? 2. Qui en la teva vida, com el Willy, simplement ha de ser escoltat? Com t'asseguraràs que aquesta persona sap que l'escoltes i que l'estimen? 3. Tens éssers estimats que han sofert un vessament o algun altre problema de salut que els debiliti? De quina manera els mostres l'amor de Crist? De quina manera els encoratges? 4. L'escriptor d'avui és testimoni a través de les seves accions, en comptes de parlar sempre de Déu. És sempre beneficiós donar testimoni principalment a través d'accions, o depèn de la situació? 5. El Willy va dir: "Això no fa per mi. Estic bé on sóc."Hi ha hagut moments de la teva vida que t'has sentit d'una manera similar, en relació a Déu? Què et va fer sentir d'aquesta manera i què et va fer tornar a Déu?

8 de maig: Un talent per compartir
1. L'escriptora d'avui va ajudar a Aung Lin portant-li menjar i diners i mostrant-li l'amor de Déu. Què és el que mostra l'amor de Déu als altres? 2. Quins talents tens que puguis utilitzar per ajudar els altres i glorificar Déu? Si tens talents que no comparteixes amb els altres, què et fa retenir-los? 3. La teva església o comunitat tenen un equip organitzat per ajudar els refugiats i altres persones necessitades? Si és així, descriu-la. En cas contrari, com podries ajudar-vos i animar els altres a unir-vos? 4. T'és difícil trobar el temps i l'energia per servir els altres? Igual que l'autora, et preguntes si pots fer la diferència en la vida d'altres persones? Com combats aquests dubtes i dificultats? 5. Recorda algun cop que Déu et va dur algú necessitat. Com vas respondre? Com t'assegures que el teu cor i la teva ment estan oberts per a aquells que necessiten la teva ajuda?

15 de maig: No tenir por
1. Has tingut tu o un ésser estimat teu un terrible diagnòstic? Com has superat la por que senties? Quins passatges de les Escriptures et van consolar durant aquest temps? 2. Descriu una experiència que et va recordar que Déu era més gran que els teus problemes. Com aquesta experiència t'encoratja ara? 3. Recorda algun cop on vas confiar en Déu per ajudar-te a superar la por. Has experimentat alleujament del pes de la preocupació? A què s'assemblava? 4. Què pots fer per encoratjar algú que s'enfronta a problemes de salut? Com pot mostrar la teva comunitat eclesial l'amor i l'ajuda en aquest moment de desafiament? 5. Quan has tingut en la teva vida l'opció de confiar en Déu o de lliurar-te a la por? Què vas triar? Quins passatges de les Escriptures i pràctiques espirituals et van ajudar a prendre la teva decisió?

22 de maig: Vetlleu
1. Descriu una situació on no et trobaves a primera línia en les tasques de Déu. Segueixes compromès en la situació o t'has apartat tu mateix d'ella? Per què? 2. A què s'assembla vigilar i romandre compromès en les tasques de Déu? Quines pràctiques espirituals ajuden a mantenir-te emocionat pel treball de Déu al món? 3. Quines oportunitats ofereix la teva església que et permetin comprometre't en les tasques de Déu? Participes a primera línia? Si és així, descriu la teva experiència. Si no és així, com dónes suport i et compromets amb aquestes oportunitats des de la banqueta? 4. Has tingut mai un amic que estava passant per proves i necessitava que et mantinguessis en vigília amb ell, com Jesús va demanar als seus deixebles? Com vas poder mantenir-te compromès i donar suport i acompanyament a aquesta persona? 5. Com saps quan ets cridat a treballar a primera línia o a animar des de la banqueta? Hi ha hagut mai moments en què no t'ha agradat el que Déu t'ha cridat a fer? Descriu aquests moments i explica com has respost.

29 de maig: Estigues quiet
1. Quan estàs patint una crisi, et resulta difícil estar-te quiet? Per què? Què pots fer per engrescar-te tu mateix a recolzar-te i confiar en Déu durant aquests moments? 2. Recorda un moment on no vas mantenir la calma durant una crisi. Recorda un moment on sí ho vas fer. Què va condicionar les teves respostes en cada situació? 3. Quins passatges de les Escriptures t'ajuden a trobar pau durant els moments de lluita? Trobes consol en la comunitat amb altres creients durant aquests moments o prefereixes l'oració personal? Per què? 4. Alguna vegada has sentit que Déu no t'ha ajudat en una crisi de la manera que t'hauria agradat? Com vas seguir confiant en Déu per resoldre la situació, encara que no fos la resolució que hauries triat? 5. Quin consell li donaries a un amic o ésser estimat que està lluitant per estar-se quiet durant un temps difícil? Com els animaries per trobar la pau?

5 de juny: Un testimoni a peu
1. Com expresses externament la teva fe? Et resulta difícil o fàcil compartir obertament la teva fe amb els altres? Per què? 2. A la teva vida, qui et serveix com a model en la seva expressió de fe, com ho fa la Lainie per a l'escriptora? Creus que és important tenir models de fe? Per què sí o per què no? 3. Has experimentat el rebuig o la ira dels altres després de compartir la teva fe amb ells? Si no ha estat així, per què creus que només has tingut experiències positives? Si has experimentat ira o rebuig, descriu la teva experiència. Quina va ser la teva reacció? 4. Alguna vegada t'has sentit avergonyit de compartir la teva fe amb els altres? Si és així, com vas superar la teva vergonya? 5. Com t'anima la teva comunitat d'església a participar en expressions externes de fe? De quina manera comparteixes Déu amb els altres a través de la teva església?

12 de juny: Una serp, una Bíblia i jo
1. L'escriptora d'avui descriu la seva pràctica espiritual de memoritzar versets de les Escriptures. Memoritzes les escriptures com a part de la teva pràctica espiritual? Si és així, com ajuda això en el teu viatge per la teva fe? Quines altres pràctiques espirituals practiques per reforçae la teva relació amb Déu? 2. Quan et sents sol i nostàlgic, com trobes la pau i el consol? Com t'ajuda la teva fe en aquests moments? 3. L'escriptora gaudia de la comunió amb Déu en el llac. Gaudeixes passant temps amb Déu a la natura? Si és així, què és el que més aprecies d'ella? Si no, quina és el teu lloc preferit per passar temps amb Déu, i per què? 4. Algú va encoratjar l'escriptora donant-li una llista de versets de la Bíblia per memoritzar mentre era lluny de casa. Qui en la teva comunitat és lluny de casa ara mateix? Com pots animar-los i mostrar-los l'amor de Déu? 5. Quan has sentit la pau de Déu durant un moment difícil? Com canvia la teva experiència el fet de sentir la pau de Déu?

19 de juny: Ara és el moment
1. Acceptaries que estem vivint en una gran època? Per què sí o per què no? Com la teva fe afecta la teva resposta? 2. Què significa viure la teva fe durant els temps difícils? Com utilitzaràs les oportunitats que tens per proclamar l'evangeli a un món incert? 3. Quina creus que és la manera més eficaç perquè la teva església s'atansi a la comunitat? Per què creus que això és el més eficaç? 4. Quins passatges de les Escriptures t'animen quan se sents aclaparat pels esdeveniments negatius del món? Per què t'ofereixen aquest consol? 5. Trobes difícil mantenir-te ferm en Crist quan veus dolor al món? Com mantens la fe forta malgrat les proves i els patiments? Quin consell li donaries a un ésser estimat que lluita per mantenir-se ferm en la seva fe?

26 de juny: Honorar-se
1. Descriu un moment on vas experimentar tensió en una relació i com vas respondre. Vas prendre una nova actitud i va canviar la situació, o es va mantenir la tensió? Com afecta la teva mentalitat a les teves interaccions amb els altres? 2. De quina manera honores els qui t'envolten? Com has estat honorat pels altres? Què significa per a tu "avanceu-vos a honorar-vos els uns als altres"? 3. Què ha provocat tensió a la teva vida en els darrers temps? Com pots convertir aquesta situació en amor i respecte? 4. Com evites jutjar els qui t'envolten? Quines pràctiques t'ajuden a estimar i honorar aquells que t'ofenen o s'equivoquen amb tu? 5. Quan els membres de la teva església o comunitat tenen desacords, com els resolen? Què t'ensenya això sobre com t'agradaria respondre al conflicte, a la teva vida?

3 de juliol: Assumint un risc
1. Quan has decidit assumir un risc que altres no entenguessin o que intentessin desanimar-te? Les seves inquietuds et van fer pensar de manera diferent sobre la teva decisió? Vas prendre el risc després de tot plegat? 2. Et pots identificar amb l'experiència de l'escriptora de sentir-se cridada per Déu a un lloc o tipus de treball determinat? Com escoltes l'orientació de Déu? Quines pràctiques t'ajuden a determinar la voluntat de Déu per a la teva vida? 3. Quan trobes oposició o desacord en els altres sobre les teves creences o accions, com respons? Què has après d'aquestes experiències? 4. Creus que els altres poden veure la teva fe en les accions i decisions que fas? Si és així, com? Si no, com pots ajudar els altres a veure que la teva fe anuncia les teves decisions diàries? 5. L'escriptora d'avui diu que de vegades necessitem assumir riscos per posar-nos a disposició de Déu. Quan ha estat cert això en la teva experiència?

10 de juliol: Un simple ministre
1. Si coneixes algú com ara la mare del Thad a qui li és natural i fàcil parlar amb desconeguts sobre la fe, què admires d'aquesta persona? Aquest tipus de testimoni és fàcil o difícil per a tu? Per què? 2. A qui admires com a model per compartir la teva fe? Dóna exemples de com aquesta persona ha compartit la seva fe amb tu i per què et va resultar significatiu o memorable. 3. Creus que hi ha una manera correcta de compartir la teva fe amb els altres? Si és així, descriu-la i explica per què és millor d'aquesta manera. Si no, explica el perquè. 4. Indica algunes maneres com la gent comparteix la seva fe en la Bíblia. Amb quina d'aquestes maneres t'identifiques més? De persona t'agrada més? Explica-ho. 5. Com comparteix la teva església la fe amb la teva comunitat? Com podria ser la millor manera per compartir la fe? Quins exemples oferiries a d'altres esglésies com a bones maneres de testificar davant les persones que es troben fora de les parets de l'església?

17 de juliol: El poder de la fe
1. Quan eres un infant, anaves a l'església i participaves de les activitats de l'església? Quin paper ha tingut la fe en la teva vida familiar? De quina manera ha canviat la teva fe al llarg del temps? De quina manera s'ha mantingut el mateix? 2. Com respons quan sents parlar de una trobada d'algú amb Déu que li ha canviat la vida? Es pot relacionar amb aquest tipus d'històries? T'és difícil entendre-ho? 3. Quan experimentes una crisi, com pregues? Per quina cosa pregues? Com s'han respost les teves pregàries? 4. Què t'ajuda a sentir-te segur del poder i la presència de Déu en la teva vida? Descriu les pràctiques, pregàries, versets bíblics o persones que t'ajuden a sentir-se connectat amb Déu. 5. Com prega la teva comunitat de l'esglé-sia per un altre? Com la gent demana oració? Has experimentat que les pregàries d'altres siguin significatives en els teus temps de lluita? Com podria la teva església pregar millor per a tothom i per a persones d'arreu del món?

24 de juliol: Allà on sigui
1. Com t'identifiques a tu mateix? Per la teva feina? Per les teves relacions? Com gastes el teu temps de lleure? Què et faria sentir com si haguessis perdut la teva identitat? 2. Quan has agafat una feina o t'has ofert per ajudar en una tasca que no t'entusiasma? La teva perspectiva sobre el treball va canviar després de completar la tasca? Explica-ho. 3. En quin entorn et podria sorprendre més de trobar-te ministrant els altres? Per què et sorprendria? 4. Recorda un moment on una conversa amb algú que acabessis de conèixer li causés una impressió duradora. Descriu la conversa. Què va ser el més significatiu d'aquella conversa? 5. Nomena històries bíbliques on algú comença una vida o un ministeri nous. Amb quina d'aquestes t'identifiques més? Quines de les històries que has nomenat s'assemblen a la meditació d'avui?

31 de juliol: Llegir de principi a fi
1. Alguna vegada has llegit la Bíblia de principi a fi? Si és així, descriu la teva experiència. Si no, per què? 2. Amb quina freqüència llegeixes la Bíblia? Quines eines i recursos t'ajuden a connectar amb Déu a través de les Escriptures? 3. Com utilitza la teva església la Bíblia en el culte i en la formació? En quins altres moments o de quina altra manera t'agradaria veure que la teva comunitat es relaciona amb les Escriptures? 4. Quan llegeixes la Bíblia, quins llibres, versets o històries et són més significatius? Quines parts de la Bíblia són difícils de llegir? Amb quines parts de les Escriptures estàs menys familiaritzat? 5. Nomena un passatge de la Bíblia que tingui un missatge o importància diferent per a tu en diferents moments de la teva vida. Per què creus que és així? Què t'ha ensenyat sobre la paraula de Déu?

7 d'agost: Quin canvi!
1. Alguna vegada has tingut cura d'un jardí o has cultivat plantes? Si és així, quina era la teva part favorita d'aquest treball? Què va ser el més desafiant? Què vas aprendre de l'atenció a les plantes? 2. En quins àmbits de la teva vida has vist el treball transformador de Déu? En quins àmbits de la teva vida esperes el treball transformador de Déu? 3. L'escriptor d'avui pot veure el futur d'una planta de pèsol a partir d'una petita llavor. Quins exemples de la natura o de la teva vida t'ajuden a veure o tenir esperança en el futur? 4. Què significa la resurrecció per a tu? Com la teva fe en l'amor redemptor de Crist conforma la teva manera de pensar i d'actuar? 5. Com ajuda la teva església a la gent a comprendre i abraçar la transformació que és possible a través de la fe en Crist? De quina manera podries imaginar que aquest important missatge es compartís d'una forma més clara i més generalitzada?

14 d'agost: Els camins misteriosos de Déu
1. Quan has estat decebut darrerament? Què t'ha decebut? Com vas fer front als teus sentiments? 2. Alguna vegada has trobat a algú en un lloc inesperat i després heu esdevingut amics amb aquesta persona? Què recordes de la vostra primera conversa amb ella? 3. Com va ser la teva primera trobada amb Déu? Qui o què et va ajudar a experimentar la presència de Déu per primer cop? Com va forjar aquesta trobada la manera de com entens Déu? 4. Quin petit miracle o visió de Déu has vist o has rebut recentment? Descriu les circumstàncies. Com el miracle o la perspectiva va afectar sobre com senties la situació? 5. Com la teva església encoratja les persones que experimenten dificultats? Com ajuda la teva església a conèixer Déu de noves maneres i confiar més en Ell?

21 d'agost: Enfoc
1. Si vas presenciar l'eclipsi solar, descriu la teva experiència. Si no vas presenciar l'eclipsi, descriu una experiència on vas observar que un grup divers de persones abandonaven desavinences per anar cap a la unitat. 2. Com et mantens centrat en Déu? Quan adverteixes que has perdut l'enfoc sobre Déu, quines pràctiques o persones t'ajuden a recuperar-lo? 3. De quina manera la teva comunitat d'església t'anima a mirar més enllà de les diferències que tens amb els altres? De quina manera creus que la comunitat d'església podria estar més unificada? 4. Descriu un moment en què vas sentir admirat per la creació de Déu. La teva experiència va canviar la teva manera de sentir el món i els qui t'envolten? Per què o per què no? 5. Quins passatges de les Escriptures et recorden la grandesa de la creació de Déu? Quins passatges de les Escriptures t'animen a reflectir l'amor de Déu als altres, independentment de les vostres diferències?

28 d'agost: Un cor ple de lloances
1. L'escriptora troba una nova apreciació en les paraules dels himnes quan ja no canta. Alguna vegada has escoltat els altres cantant en el culte en comptes d'unir-te a ells? Com de diferent és la teva experiència en el culte quan simplement escoltes les cançons? 2. T'has sentit mai avergonyit o acomplexat durant el culte? Què t'ha fet sentir d'aquesta manera? Què podria ajudar per evitar de sentir-se avergonyit durant el culte? 3. Cantes durant una part significativa del culte, a la teva església? Quins altres aspectes del culte són importants en els serveis de la teva església? Què voldries que la teva església ressaltés més durant el culte? Per què? 4. Descriu un moment on no vas poder adorar de la manera com tu preferies. Què vas aprendre de tu mateix o del culte amb aquesta experiència? Quines altres formes de culte podries fer durant aquells moments? 5. Com pots fer que les teves accions i paraules siguin una cançó de lloança a Déu? Què et sembla viure la teva vida lloant Déu?

4 de setembre: Gràcies a Déu
1. Alguna vegada has sentit com si fossis com la poma de la meditació d'avui: encantadora a l'exterior però no pas a l'interior? Quines escriptures t'animen quan et sents així? 2. Què vol dir que Jesucrist combat les nostres batalles amb nosaltres? Descriu un moment on vas experimentar una temptació i vas sentir la presència de Crist al teu costat. 3. La teva església t'anima a perseverar en la lluita entre el bé que vols fer i el mal que no vols fer? Què fa la teva església si algú lluita contra una temptació? 4. Quines pràctiques espirituals t'ajuden a protegir el teu cor d'una temptació? 5. Has descobert que resulta més fàcil resistir la temptació i el pecat quan més temps fa que ets cristià? O, com l’escriptora d’avui, trobes que no importa quant de temps faci que ets cristià que encara has de lluitar? Per què creus que és així?

11 de setembre: Vida en comunitat
1. Quan has volgut pregar, però no has trobat les paraules correctes? Què vas fer aleshores? Com pregues en un temps així? 2. Com vius la comunitat amb altres cristians? Durant una crisi, trobes consol en estar al voltant d’altres que comparteixen la teva fe? Com a cristians, com podem ajudar-nos els uns als altres durant els moments difícils? 3. Quins passatges de les Escriptures et donen una idea clara de com devia ser l'església primitiva? Què t'agrada més de l'església primitiva? 4. Recordes on et trobaves el matí de l'11 de setembre del 2001? Quin paper va jugar la teva comunitat eclesial perquè afrontessis aquell dia i les seves conseqüències? Què vas pregar en veure aquell terrible esdeveniment? 5. Quines semblances veus entre la teva església d'avui i l'església primitiva? On veus les diferències? Com t'ajuda la teva església en el teu viatge de fe?

18 de setembre: Guiat a servir
1. Descriu un moment en el qual et vas sentir sol. Com vas reaccionar davant d'aquests sentiments? Què vas fer per sentir-te menys sol? 2. Alguna vegada t’has sentit cridat a servir però no sabies per on començar? Què vas fer? Hi van haver persones en la teva vida que et van ajudar a trobar maneres de seguir la crida de Déu? Com et van ajudar? 3. La teva església té programes de divulgació per fer serveis en la teva comunitat? Participes en ells? Si és així, com enriqueixen aquests serveis la teva vida? Si no, de quines altres maneres serveixes en la teva església i comunitat? 4. Quan has sentit el consol de Déu? Això et va animar a compartir aquest mateix consol amb els altres? Què vas fer? 5. Moltes figures bíbliques es van sentir insegures de com seguir la crida de Déu a servir. Amb quin d’aquests personatges t'identifiques més? Per què?

25 de setembre: Espera a través de les proves
1. Qui en el teu entorn et recorda que Déu és amb tu en els moments difícils? Com t'ajuden a recordar que Déu sempre és amb tu? 2. Descriu un moment en el qual et preguntaves si Déu seguia vigilant-te. Quin va ser el resultat de la situació? Com vas tractar els teus dubtes? 3. Jeremies 29:11 va portar a l'escriptor d'avui i la seva família un gran consol durant les seves dificultats. Quins versos et consolen en situacions difícils? 4. Per què pregues quan et sents desesperat? Quines pràctiques espirituals reforcen la teva fe quan passes per proves? 5. Coneixes algú que està passant per una dificultat ara mateix? Com pots ajudar-lo i encoratjar-lo? De quina manera li podries recordar que Déu encara té cura d'ell?

2 d'octubre: Molt lluny de casa
1. Descriu un moment on vas demanar orientació a Déu. La resposta de Déu et va portar consol? Si és així, com? Si no, per què no? 2. Quan mires enrere en el viatge de la teva vida, veus si Déu camina amb tu? On has vist la presència i l'orientació de Déu amb més claredat? 3. Com t'apropes a Déu quan et sents aïllat? Quan trobes que és més fàcil recórrer a Déu: quan et sents sol o quan estàs envoltat d'altres? Quan és més forta la teva relació amb Déu? 4. Has rebut mai una resposta a la pregària semblant a la de la meditació d'avui? Aprecies més l'orientació directa de Déu? Si és així, per què? Et consolaria tenir la seguretat que Déu hi serà amb tu sigui el que sigui que escullis? 5. Com t'atanses a aquells que es troben aïllats? La teva església ofereix oportunitats per fer comunitat? De quina manera intentes connectar amb els altres?

9 d'octubre: Envàs perfecte
1. Quins productes t'agraden més: els naturals o els elaborats? Veus amb bons ulls fer servir els recursos que calguin per oferir un bon reclam per a un producte comercial? Qui creus que té la responsabilitat de vigilar la correcta extracció de recursos naturals i la gestió de residus? Consideres viable el model de consum actual? 2. Creus que fem bon ús de tot allò que Déu ens ha posat a la nostra disposició? Quina és la diferència entre fer-ne bon ús i fer-ne un abús? Com a fills seus, quin dret d'ús tenim sobre la Creació de Déu? 3. Explica un moment de connexió amb Déu com a Creador de la vida i la natura que ens envolta. Què vas sentir? Et va portar a prendre algun compromís? En cas afirmatiu, quin? 4. L'escriptora d'avui suggereix que som "temporers" en el jardí de Déu. Creus que el jardí perdut de l'Edèn és molt lluny de la Creació on som ara com a temporers? Per què o per què no? 5. Com ajuda la teva església a estimar i respectar l'entorn? I la teva comunitat local? Com creus que pots influir en la sensibilització de les persones i institucions que t'envolten?

16 d'octubre: Barreres invisibles
1. Quines barreres reconeixes a la teva vida? Creus que en tens d'altres, de les quals no n'ets conscient? Què pots fer per reconèixer aquestes barreres? 2. Quina "plena llibertat i benediccions" vol Déu que gaudim? Com perdem aquestes coses a causa de les barreres invisibles que hi ha a les nostres vides? 3. Descriu un moment on vas pensar que coneixies els teus motius per fer quelcom, i adonar-te més tard que no els havies entès completament. Què et va ensenyar aquesta experiència sobre tu mateix? Què et va ensenyar sobre el paper que Déu juga en la teva comprensió de tu mateix? 4. L'escriptor d'avui suggereix que preguem com ho va fer David en el Salm 139. Anomena les teves pregàries preferides de les Escriptures. Quines pràctiques espirituals t'ajuden a entendre millor el teu cor? 5. On reconeixes les barreres invisibles a la teva església? I a la teva comunitat? I al món? Què creus que podem fer per ajudar a mostrar aquestes barreres i destruir-les?

23 d'octubre: Dur la nostra insígnia
1. Tens diversos papers per exercir? Amb quins dels teus papers no gaudeixes gaire? Què fa quan no t'agradi fer un dels teus papers? 2. Et costa mostrar externament i a diari la teva fe? Si no és així, què t'ajuda a evitar aquesta lluita? Si és així, per què? En quines situacions t'és més fàcil mostrar la teva fe? 3. Com pots reflectir millor la teva fe a través de les teves accions? Què fas quan sents que no estàs reflectint la teva fe com t'agradaria? 4. Si tu mateix et trobes lluitant per portar la teva fe amb orgull, com t'engresca la teva comunitat eclesial? Què pots fer per ajudar a un altre membre de la congregació que lluita en aquest tema? 5. Com demanes a Déu que restableixi les teves forces i t'ajudi a mostrar la teva fe als altres? Com t'anima saber que fins i tot si amaguem la nostra fe, Déu ens ajudarà a mostrar-la a través de les nostres accions?

30 d'octubre: Nosaltres, persones de poca fe
1. Descriu un moment on vas sentir que la teva fe no era prou gran ni prou forta com per fer el que esperaves. Què t'animava durant aquest temps? És correcte no tenir sempre una fe "enorme"? Per què o per què no? 2. T'has sentit mai desesperat perquè Déu fes alguna cosa a la teva vida o la vida d'algun conegut? La situació va resultar com havies esperat? Què t'ha ensenyat aquesta experiència sobre el poder i la voluntat de Déu per a nosaltres? 3. Qui ha estat un exemple de fe a la teva vida? Què admires de la fe d'aquesta persona? Esperes ser un exemple de fe per als altres? Com ho faràs? 4. Quins passatges de les Escriptures et donen consol quan sents que la teva fe no és prou gran? 5. La meditació d'avui parla de la dona sagnant de Marc 5. Quines altres figures bíbliques vénen a la memòria quan penses en la fe d'una persona i el poder de Déu?

6 de novembre: Miopia espiritual
1. Descriu un moment on vas tenir una "miopia espiritual". En quin moment vas començar a veure les coses amb més claredat? Què et va ajudar a fer-ho? 2. Nomena una persona de les Escriptura que va experimentar "miopia espiritual". Què podem aprendre d'aquesta persona? Què hauries fet de manera diferent si haguessis estat a la seva pell? 3. A qui et resulta difícil de tractar amb amor i respecte? És una persona o un grup determinat de persones? Per què és difícil per a tu? Com pots començar a mirar aquesta persona o aquest grup de persones amb l'amor i la compassió de Jesús? 4. L'escriptor de la meditació d'avui diu: "Estem cridats a ser testimonis per a totes les persones i arribar a elles independentment de llur condició". En quin moment la 'condició' d'algú t'ha fet deixat de ser testimoni per a ells? Parla sobre aquesta experiència i el que has après. 5. Com pots mostrar més amor i misericòrdia amb els de la teva comunitat? Nomena tres maneres específiques de com mostraràs amor i misericòrdia a les persones que t'envolten aquesta setmana.

13 de novembre: Deixar anar
1. Et descriuries com una persona ansiosa? Si és així, com fas front a la teva ansietat? Si no és així, què et prevé d'angoixar-te amb situacions que poden resultar preocupants per a d'altres persones? 2. Quins objectes o pràctiques et recorden de deixar les teves preocupacions a Déu? Quines disciplines espirituals practiques en moments de preocupació, frustració o dubte? 3. Quan t'has desesperat amb els resultats d'una situació? Què ha passat? Es van passar els teus pitjors temors? Com eren les teves pregàries durant aquell temps? 4. Trobes que és fàcil o difícil deixar-se anar i posar les teves preocupacions en Déu? Si la teva resposta és 'fàcil', com és això? Si has respost 'difícil', per què? 5. Quins problemes són els que avui no et permeten deixar-te anar? Què et semblaria trobar la pau en aquestes situacions? Per quin resultat pregues? Com pot la teva comunitat d'església ajudar-te amb això?

20 de novembre: A la finestra del darrere
1. Nomena algú de les Escriptures que s'hagi perdut alguna de les benediccions que Déu li hagués posat just al davant. Què el va fer passar per alt la benedicció? Què creus que ens ensenya aquesta història sobre les benediccions de Déu? 2. Alguna vegada has descobert que t'ha passat per alt una benedicció, en algun moment de la teva vida? Com et va fer sentir quan et vas adonar que l'havies perduda? Va canviar la manera com busques les benediccions de Déu al teu voltant? Si és així, com? 3. De quina manera el passat d'algú pot impedir-li que avanci? Per què, de vegades, és tan difícil no viure en el passat? Què t'ajuda a centrar-te en el present i en el futur? 4. Què n'esperes del que Déu té per al teu futur? Què n'esperes de Déu per a la teva comunitat, el teu país i el món? 5. Durant la setmana que ve, tracta d'estar atent per percebre les benediccions de Déu que t'envolten. Al final de la setmana, reflexiona sobre quina d'aquestes benediccions t'hauries pogut perdre si no les haguessis buscat activament.

27 de novembre: La cura de Déu
1. Descriu un moment on Déu, de manera miraculosa, hagi tingut cura de tu o d'algú que coneixes. Què t'ha ensenyat aquesta experiència sobre la protecció i la cura de Déu? 2. El 'Pensament per al dia' diu: "Avui cercaré signes de l'amor i la cura de Déu". 3. En quin moment has pregat per una situació que no va resultar tal com havies esperat? Això va canviar la forma de pensar i de sentir la pregària? Si és així, com? Si no, per què no? 4. Quines pràctiques espirituals realitzes amb la família i/o els amics? Com han modelat aquestes pràctiques el teu viatge espiritual? Quins avantatges hi ha en pregar i estudiar la Bíblia amb una comunitat? 5. Fes una llista de persones de la teva comunitat d'església que estan passant per un moment difícil. Durant la setmana et compromets a fer una pregària diària per cada una d'aquestes persones. Sobre què t'agradaria que fossin les oracions de la teva comunitat d'església, la setmana vinent?

4 de desembre: Cercar descans
1. En quin moment t'ha sembla incert el teu futur? Com era la teva relació amb Déu durant aquest temps de la teva vida? Va ser fàcil o desafiant, confiar en Déu? 2. Què significa per a tu "descansar en la presència de Déu"? Anomena pràctiques que t'ajuden a descansar en la presència de Déu. A les Escriptures, qui són uns bons exemples de descans en la presència de Déu? Què podem aprendre d'ells? 3. Quina és la situació més aterridora on has estat? Com vas fer front a la teva por? Si tornessis a trobar-te en una situació similar, què faries de manera diferent? 4. El Salm 46:10 diu: "Desistiu i sapigueu que jo sóc Déu". Quin consol i garantia et dóna aquest verset? De quina manera et desafia? Quina invitació t'ofereix? 5. Vols lluitar per confiar en Déu? Per què confiar en Déu a voltes pot ser difícil? Quines paraules de seguretat oferiries a algú que avui lluita per confiar en Déu?

11 de desembre: Tothom hi està convidat
1. Imagina't que tindràs una festa a casa teva. A qui estaries poc disposat a convidar? Per què? Seria un desafiament el fet de convidar a aquesta persona? 2. Mai t'has trobat que no has rebut una invitació a un esdeveniment al qual esperaves ser-hi convidat? Com et va fer sentir el fet de ser exclòs? 3. Què et sembla que és "la vida en comunió amb tots els fills de Déu i amb la seva creació"? Quines dificultats pot presentar aquesta situació? Quines oportunitats? 4. Com fa la vostra comunitat d'església perquè la gent se senti benvinguda i inclosa? De quina manera podria fer-ho millor? 5. Anota algunes històries dels evangelis on Jesús va fer que la gent se sentís benvinguda. Què podem aprendre d'aquestes històries? Hi ha ocasions on està bé excloure a d'altres? Si és així, quan? Si no, per què no?

18 de desembre: Superar la foscor
1. En quins moments t'has trobat 'caminant a la foscor', esgotat, enutjat o carregat de problemes de salut o financers? Què t'ha mantingut a prop de Déu durant aquest moments de la teva vida? 2. Quan t'ha sorprès trobar la presència de Déu en una situació desoladora? Per què et va sorprendre? Què et va ajudar a entendre sobre Déu? 3. Hi ha mai alguna situació massa desesperada com per posar-se a la presència de Déu? Per què o per què no? Dóna suport a la teva resposta amb exemples de les Escriptures. 4. Per a on pregues perquè la llum de Crist brilli avui? Com pots ajudar a fer brillar la llum de Crist en aquests llocs? 5. Quines oportunitats de voluntariat hi ha a la teva comunitat per aprofitar-les durant el temps de Nadal?

25 de desembre: La gran connexió
1. Quina part de la història de la Nativitat és la teva preferida? Per què? Amb qui t'identifiques més a la història? Amb qui t'identifiques menys? 2. En quins rituals, pràctiques o observances especials participes durant el temps de Nadal? Quins d'aquests trobes més significatius? Per què? 3. De quina manera ha il·luminat Déu la teva vida l'any passat? De quina manera esperes que Déu il·lumini la teva vida l'any vinent? 4. Quines evidències veus en la teva vida i en les vides dels qui són al teu voltant, del fet que Déu vol connectar amb nosaltres? Què podem fer per facilitar que Déu es connecti amb nosaltres? 5. Fes durant uns moments una reflexió tranquil·la, tenint en compte el que et cal agrair avui. Reflexiona sobre el sentit més important de la presència de Déu a la teva vida. Quines noves oportunitats o invitacions t'ofereix Déu?


« Tornar a l'any en curs