'GRUPS PETITS'

Un pla senzill...
per fer servir El Cenacle en grups petits

Ministeri finalitzat el 31/12/2020


Crist es troba enmig nostre de noves maneres quan ens reunim plegats, escoltant Déu i escoltant-nos. Un cop per setmana, podeu reunir-vos amb altres creients per compartir un temps llarg de devocionari, d'una hora aproximadament. Podeu trobar-vos qualsevol dia de la setmana i substituir la lectura d'aquell dia per la lectura del dimecres. Crist va dir que on dos o tres es reunien en el seu nom, Ell estaria present (Mateu 18:20).

 • Comenceu llegint el passatge de la Bíblia que s'indica després del títol i la meditació del dia, deixant un silenci d'almenys un minut. A continuació, demaneu als assistents que mirin les preguntes de la data corresponent que s'enumeren a continuació d'aquesta explicació.

 • Demaneu algú que llegeixi en veu alta una a una les preguntes, donant a cada membre del grup l'oportunitat de respondre després de cada pregunta. Si algú prefereix no respondre una pregunta en particular, passeu a la persona següent.

 • Discutiu amb tothom les maneres diferents de pensar i intenteu escoltar allò que l'Esperit Sant us pot dir en tot això.

 • Decidiu què fareu amb Déu durant la setmana.

 • Estigueu tranquils i pregueu junts.

 • Normes d'èxit:
  Participació: a cada persona se li anima a discutir les preguntes del dia. Qualsevol pot optar per "passar" (no parlar) en qualsevol moment, sense explicar el perquè.
  Oració: els membres del grup preguen per ells entre trobada i trobada.
  Enfocament personal: els membres parlen de llur pròpia experiència més que no pas de la dels altres, i s'abstenen de donar consells.
  Confidencialitat: el que es comparteix al grup es manté al grup.
  Estic d'acord de no estar d'acord: les diferències d'opinió i d'interpretació són inevitables. Ens escoltarem amb respecte, i no intentarem canviar la mentalitat de l'altre. El nostre desig compartit de conèixer Déu és més important que qualsevol diferència que puguem descobrir.
  Gentilesa: els participants es tracten els uns als altres amb tendresa i amabilitat, tenint cura de garantir que estan "vivint sincerament en amor" (Ef. 4:15).

  El vostre grup pot discutir aquestes directrius i afegir o eliminar elements com a membres del grup. Molts grups publiquen o revisen llurs pautes durant cada reunió com a recordatori del pacte entre ells.

  Guió de la trobada:
  Inici: posar-se en presència del Senyor i demanar l'orientació de l'Esperit Sant.
  Lectura: llegir el passatge de l'Escriptura que es recomana, i tenir uns minuts de silenci i de reflexió compartida sobre què ens diu Déu en el text.
  Reflexió: llegir la meditació del dia i cercar punt de connexió amb les vides dels membres assistents.
  Respostes: introduir les preguntes de debat específiques de la meditació del dimecres.
  Pregària: fer oracions comunitàries i lliures en base a les reflexions sorgides del grup de treball, per persones i situacions properes.
  Final: encomanar-se a Déu per ser llum de Crist al món durant la setmana, entre cada trobada.


  Any 2020:

  30 de desembre: La formosa creació de Déu
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment on vas fer alguna cosa que no tenies costum o no volies fer, però en la qual vas acabar trobant una gran alegria. Què has après d'aquesta experiència? 2. Quines activitats t'ajuden a gaudir i apreciar plenament la bellesa de la creació de Déu? Com pots trobar noves maneres de gaudir de la bellesa que hi ha al teu voltant? 3. L'escriptor d'avui troba sovint pau i descans mentre medita i prega a l'església. Quan i on trobes amb més freqüència la pau i el descans? 4. Quines oracions i pràctiques espirituals t'impulsen a estar tranquil? Com et prens temps per percebre les benediccions de Déu al teu voltant? 5. Com incorpores la natura a la teva pràctica de fe? Què t'ensenya la bellesa i la meravella de la creació de Déu sobre Ell, tu mateix i el món?

  23 de desembre: Benediccions de Nadal
  - Baixa en MP3
  1. Estàs ocupat durant aquesta època de Nadal o tens temps lliure per disposar-ne? Si estàs ocupat, com fas temps per descansar i estar amb Déu? Si ara no estàs ocupat, com pots utilitzar el teu temps lliure per acostar-te a Déu? 2. Trobes difícil evitar instal·lar-se en el passat? Què t'ajuda a centrar-te en el present i el futur? Com la teva fe t'ajuda a fer net amb el passat? 3. Com et beneeix Déu, avui? Per quina d'aquestes benediccions estàs més agraït? Per què? 4. Quins passatges de les Escriptures t'ajuden a abraçar el present i et donen esperança per al futur? Per què t'encoratgen aquests passatges? 5. Què significa per a tu viure la plenitud del naixement de Jesús? Com pots compartir l'esperança i l'alegria del Nadal amb els qui estan sols enguany?

  16 de desembre: Treballar amb Jesús
  - Baixa en MP3
  1. Quan has tingut l'oportunitat de servir al costat de la gent d'una comunitat? Què vas aprendre d'aquesta experiència i de la gent de la comunitat? 2. On has vist Crist aquesta setmana? Com has estat beneït per aquest exemple? 3. Quins fets senzills has realitzat recentment en el nom de Jesús? Com reflecteixen aquests petits actes l'amor de Déu? 4. De quines maneres reflecteixes l'amor de Crist als altres? Com aprofites les oportunitats que Déu posa davant teu per ser Jesús per a algú? 5. De quina manera reflecteix la teva església l'amor de Jesús als qui no són de la teva congregació? De quina manera reflecteixen les persones de la teva comunitat més àmplia l'amor de Jesús a tu i la teva congregació?

  9 de desembre: No rendir-se
  - Baixa en MP3
  1. Com respons quan tens molta pressió? Alguna vegada vols renunciar-hi? Què t'ajuda a perseverar i a mantenir-te tranquil? 2. Quins reptes has tingut en seguir Jesús? Quines pràctiques espirituals t'ajuden a sentir-te renovat cada dia? 3. Com sents el fet de saber que Déu mai no renuncia a nosaltres? Quins passatges de les Escriptures t'ajuden a recordar-ho? Quan et sents abandonat, què t'ajuda a recordar que Déu és amb tu? 4. Quins personatges bíblics van continuar corrent la carrera tot i tenir cansament o por? On van trobar llur força? Què pots aprendre d'ells? 5. El seu entrenador va animar l'escriptor d'avui a centrar-se en la propera carrera. A la teva vida, qui t'ajuda a passar els teus errors i avançar amb confiança? Com pots ajudar els altres a fer el mateix?

  2 de desembre: Un lloc ferm
  - Baixa en MP3
  1. Alguna vegada has deixat que alguna cosa es fes malbé? L'has pogut renovar? Què pot ensenyar-te això sobre la teva fe? 2. Descriu un objecte que et sembli que simbolitza el teu viatge de fe. Per què has escollit aquest objecte? 3. L'escriptor d'avui descriu com el fet de tenir una estructura de ferro forjat per créixer en una llar fidel l'ha ajudat a tornar a la seva fe. Què constitueix l'estructura de ferro de la teva fe? Com t'ha ajudat aquesta estructura en la teva vida? 4. Com determina la teva comunitat cristiana la teva vida? Quines altres influències configuren la teva vida? 5. De quines maneres pots atansar-te a algú que treballa per reconstruir la seva fe i ajudar-lo? Quin estímul donaries a algú que està reconstruint la seva fe?

  25 de novembre: Cada pas
  - Baixa en MP3
  1. Quins objectius físics i espirituals intentes assolir diàriament? Com et sents quan falles en els teus objectius? Com et sents quan aconsegueixes els teus objectius? 2. Com saps quan camines a prop de Déu i quan segueixes la teva pròpia agenda? Qui o què et porta a caminar amb Déu quan t'has perdut? 3. T'anima saber que cada dia hi ha una pissarra neta en el teu servei amb Déu, o ho trobes descoratjador? Per què? 4. Quines oracions, pràctiques espirituals, passatges de les Escriptures i persones t'ajuden a harmonitzar les teves passes amb les de Déu? Quines benediccions obtens quan segueixes la guia de Déu? 5. Com la teva comunitat de fe et fomenta per assolir els teus objectius i caminar estretament amb Déu? Com encoratges els altres de la teva comunitat a fer el mateix?

  18 de novembre: La targeta
  - Baixa en MP3
  1. Quan t'has sentit menyspreats i sense valorar? Com vas reaccionar en aquella situació? Qui o què et va ajudar durant aquell temps? 2. Una targeta d'agraïment va canviar l'actitud de l'escriptora. Quan ha canviat la teva actitud per un gest amable? Com ha canviat aquesta experiència la teva manera de mostrar bondat amb els altres? 3. Qui et serveix d'exemple en les Escriptures per animar els altres cap a l'amor i les bones accions? De quines maneres intentes seguir el seu exemple? 4. L'escriptora d'avui enumera diverses maneres d'estimular algú. Enumera altres maneres on hagis encoratjat algú amb èxit. Com es mostra la teva església davant dels voluntaris i dels líders? 5. Qui necessita estímul i estimació avui? Quin tipus de paraula o gest pots oferir-los? Com pot esdevenir un hàbit, això d'animar els altres cada dia?

  11 de novembre: Compartir l'Esperit
  - Baixa en MP3
  1. Participes en una comunitat de pregàries en línia? Quines diferències hi ha entre l'oració amb aquesta comunitat i l'oració cara a cara amb els altres? 2. Quan has viscut la fidelitat d'un amic veritable? Com pots romandre present en la vida dels teus amics i persones estimades, encara que no visquis a prop? 3. L'escriptora d'avui va pregar perquè la seva amiga fos beneïda amb l'esperit de vida eterna de Crist. Alguna vegada has fet una pregària semblant? Com pots romandre fidel davant d'una tristesa com aquesta? 4. Quan has vist que l'oració s'hagi estès més enllà de totes les fronteres? Com t'encoratja aquesta experiència? 5. Quins passatges de les Escriptures et recorden la importància de mantenir-se fidel als qui estimes? Quins passatges t'animen a continuar pregant en moments difícils?

  4 de novembre: Un plom espiritual
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment on la teva relació amb Déu va aprofundir perquè tenies cura dels altres. Com et motiva aquesta experiència per continuar tenint cura dels altres? 2. Com t'assegures que el teu esperit s'alineï amb Déu i que estàs en bona relació amb els altres? Com t'ajuden aquests alineaments per mantenir-te ferm en la teva fe? 3. Quines persones o pràctiques actuen com a plom i nivell espiritual? Quins hàbits tens que t'amenacin per deixar d'estar alineat amb Déu o amb els altres? Com t'ajuden el plom i el nivell a superar aquestes coses? 4. Què significa per a tu viure en l'Esperit? Com has estat beneït pel guiatge de l'Esperit? 5. Amb qui pots enfortir avui la teva relació? Com es pot mostrar l'amor de Déu a aquesta persona?

  28 d'octubre: Sóc aquí
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment on t'has decebut o enutjat perquè un somni no s'aconseguia. Has dubtat mai dels plans de Déu per a tu? Què t'ha ajudat a trobar la direcció? 2. T'anima saber que els plans de Déu per a tu poden ser més grans que els teus per a tu mateix, o -de vegades- és difícil d'acceptar-ho? Què t'aporta consol sobre el teu futur? 3. Com serveixes Déu? El teu servei és diferent del que t'havies imaginat? Quins passatges de les Escriptures et recorden el valor del teu servei? 4. De vegades, és difícil confiar que Déu sap el que és millor per a la teva vida? Quan és fàcil confiar i quan és difícil? Què t'ajuda quan tens problemes per confiar en els plans de Déu? 5. L'escriptora d'avui diu: "Sóc aquí, Déu. Utilitza'm!". Com seria a la teva vida el fet de viure aquesta afirmació? Com podria canviar la teva església si tots els seus membres la visquessin? Què pots fer per abraçar aquesta actitud i animar la teva comunitat de fe a fer el mateix?

  21 d'octubre: Ans al contrari, prega
  - Baixa en MP3
  1. Et preocupes molt? Quins passatges de les Escriptures, pràctiques espirituals, persones, exercicis o activitats t'ajuden a trobar la pau quan estàs preocupat o trist? 2. Alguna vegada has pregat amb les Escriptures? Si és així, quines Escriptures apareixen amb freqüència en les seves oracions? Si no, de quines maneres t'agradaria incorporar les Escriptures a la teva vida de pregària? 3. Quan és per a tu l'oració més reconfortant Sents mai la pregària com a quelcom inútil? Quines altres pràctiques t'ajuden en moments difícils? 4. Tens pors o preocupacions que ha deixat de ressorgir gràcies a la teva fe? Si és així, per què creus que va passar això? Si no és així, de quines maneres creus que pots crear un nou hàbit de fe per ajudar-te? 5. Quan i on es nota amb més claredat la pau de Déu? Com és per a tu la pau de Déu? Com es pot compartir la pau de Déu amb els qui t'envolten?

  14 d'octubre: Amb els nostres cors
  - Baixa en MP3
  1. Quan has estat tan preocupat que has lluitat per entendre algú? Què pots fer per tornar a posar l'atenció quan t'adones que no estàs sentint veritablement als altres? 2. Has sentit alguna vegada escoltar el missatge de Déu en llegir les Escriptures? Què t'ajuda a estar atent a la paraula i al missatge de Déu mentre llegeixes? 3. Descriu un moment on no senties que els altres t'escoltaven o et comprenien. Com vas respondre? Què t'ha ensenyat aquesta experiència sobre com vols tractar els altres? 4. Què significa per a tu tenir un cor receptiu que escolti les necessitats dels altres? Per què creus que és important que els cristians estiguin atents als altres? De quines maneres podries créixer en aquesta àrea? 5. Com escolta la teva església les necessitats dels altres? Com podria la teva església concentrar-se millor en els altres? De quines maneres creus que la teva església reflecteix l'amor i el fruit de Déu?

  7 d'octubre: On viuen els peixos grans
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment en el teu viatge de fe on 'llences la canya a l'ombra'. Quina va ser la teva experiència amb la confiança de Déu per proveir-te mentre feies un salt de fe? 2. Alguna vegada sents que seria més fàcil mantenir-te en la teva rutina que parlar de la teva fe i actuar ? Quines figures bíbliques o històriques et serveixen d'exemple per a viure amb audàcia la teva fe? Com pot esforçar-te per ser més com ells? 3. Quins riscos has pres per la teva fe? On veus a la teva vida els fruits de seguir Crist? Què fa que valgui la pena arriscar-se pel que creus? 4. De quines maneres t'anima saber que el Senyor ens promet la corona de la vida si perseverem en la nostra fe? Quins passatges de les Escriptures t'ajuden a perseverar en moments difícils? 5. Qui a la teva comunitat de fe t'anima a viure amb fe la teva audàcia? Què pots fer per animar a d'altres de la teva comunitat de fe a ser també audaços?

  30 de setembre: Senyals
  - Baixa en MP3
  1. Quan has deixat que pensaments o expectatives negatives t'impedeixin gaudir d'una experiència? Quins passatges de les Escriptures t'animen en moments així? 2. Quins 'senyals' has aixecat per convidar la por a la teva vida? La crida de Jesús als deixebles et fa voler deixar anar els teus 'senyals'? Per què o per què no? 3. Trobes fàcil alegrar-te en el viatge de la teva vida? Si és així, per què? Si no, quines pràctiques espirituals poden ajudar-te a adoptar el teu viatge amb més alegria? 4. Quines pràctiques d'oració et proporcionen consol quan trobes la ment superada amb pensaments negatius o temibles? 5. Qui o què t'ajuda a deixar anar els teus 'senyals'? Com animaries a algú que lluita per deixar els seus senyals?

  23 de setembre: Una petita glopada
  - Baixa en MP3
  1. Tens parella d'oració? Si és així, de quines maneres aquesta persona fomenta la teva vida espiritual? Si no ho fa, on trobes ànims en la teva fe? 2. Prefereixes les oracions que segueixen un determinat ritual, o gaudeixes mantenint una conversa? De quines maneres són diferents aquestes experiències d'oració? Quina nova pràctica d'oració voldries provar? 3. Com reforça la pregària la seva connexió amb Déu? Quan et sents connectat d'allò més amb els altres, mitjançant l'oració? 4. Quin paper juguen els teus amics en la teva vida espiritual? De quines maneres avui pots animar la fe d'algú altre? 5. Com intenta intencionadament la teva església 'calmar la set' de la teva comunitat? Com participes en aquests esforços? De quines maneres pots animar els altres a participar-hi?

  16 de setembre: Canvis
  - Baixa en MP3
  1. L'escriptora d'avui ha comprovat que la seva estima per la bellesa ha canviat amb els anys. On has notat un canvi similar en la teva pròpia ment? Què es pot aprendre d'aquest canvi? 2. Què significa per a tu que som creacions en evolució constant? Què t'ensenya això sobre el Déu que ens ha creat? 3. Trobes preocupant el futur o els canvis que podries patir a mesura que envelleixis? Quines oracions, versets bíblics o persones t'ajuden a alliberar aquestes preocupacions? 4. Quins personatges bíblics demostren com pot una persona reflectir Déu independentment de l'edat, les habilitats o les accions passades? Com t'animen aquests exemples? 5. Què pots fer per garantir que les teves accions reflecteixin el poder i la presència de Déu a la teva vida? Quina és la importància de reflectir Déu als altres?

  9 de setembre: En la presència de Déu
  - Baixa en MP3
  1. Com pot es reforçar la teva relació amb Déu amb la lectura de les Escriptures? De quines maneres et fa sentir més equipat per servir Déu? 2. Hi ha hagut moments a la teva vida que vas lluitar per distingir la crida de Déu per a tu? Quins passatges de les Escriptures et van animar o et van aportar claredat durant aquells temps? 3. Trobes més fàcil escoltar el que Déu intenta dir-te quan tens intenció de passar temps amb Déu? Per què o per què no? 4. Anomena algunes maneres específiques d'acostar-te a Déu. De quines maneres aquestes noves pràctiques poden transformar la teva fe i la teva vida? 5. Qui o què t'ajuda a mantenir-te coherent en les teves pràctiques espirituals actuals? Quin paper juga la teva església en la teva vida espiritual?

  2 de setembre: Estimar-se els uns als altres
  - Baixa en MP3
  1. Hi ha algú a la teva vida a qui hagis estat evitant? Com podries contactar amb ell la setmana vinent? 2. Quan has sentit Déu animant-te a fer alguna cosa que realment no volies fer? Com vas respondre? Què vas aprendre de l'experiència? 3. Quins passatges de les Escriptures et recorden la importància de romandre oberts a la gent nova i mostrar l'amor de Déu als altres? Com s'aplica el que has llegit en aquests passatges de la teva vida? 4. Quan has perdut una oportunitat d'estimar els altres? Quins són alguns passos pràctics que pots fer per prendre més consciència de totes les oportunitats? 5. Com penses que es podria transformar la teva església si tots els membres busquessin l'amor de Déu en aquells que són molt diferents d'ells?

  26 d'agost: El cicle de l'amor
  - Baixa en MP3
  1. Quan la teva ment s'omple de pensaments condemnatoris, com canvies la teva perspectiva? Quines pràctiques, oracions o persones t'ajuden a recordar d'omplir la teva ment amb pensaments amorosos? 2. Alguna vegada t'has sentit incapaç d'estimar els altres com voldries? Què creus que impedeix estimar els altres? Què et pot ajudar a estimar els altres quan tens problemes? 3. Com et reconforta saber que Déu t'estima incondicionalment? Com estar atent a l'amor de Déu canvia la manera com t'estimes a tu mateix i als altres? 4. Com pots animar algú i mostrar-li l'amor incondicional de Déu? Quines oracions, passatges de les Escriptures, paraules d'ànim o companyonia pots oferir a algú que necessiti l'amor de Déu? 5. Anomena alguns versets bíblics que et recordin la importància de l'amor, el perdó, la gràcia, l'esperança, la pau i l'alegria. Com pots incorporar aquests versets a la teva vida espiritual? Quines pràctiques et poden ajudar a recordar l'amor de Déu per tu?

  19 d'agost: Invertir en els altres
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment on et van convidar a participar en alguna cosa que no volies fer. Com vas respondre? De quina manera va afectar la teva elecció les relacions amb els altres? 2. Com et sents amb algú que s'interessa pel que t'interessa? Com et sents quan algú no mostra interès pel que t'interessa? Què t'ensenyen les teves reaccions en aquestes situacions sobre com vols tractar els altres? 3. Què significa invertir en la vida dels altres? Quines pràctiques espirituals t'ajuden a fer espai als altres en el teu cor i en la teva ment? Com invertir en els altres et permet compartir l'amor de Crist amb ells? 4. Anomena una història de la Bíblia que et mostri què significa abraçar la vida dels altres. Com pots aplicar aquest exemple a la teva vida i a la manera d'invertir en els altres? 5. Qui a la teva vida serveix d'exemple d'invertir en els altres? De quines maneres t'enriqueixen aquestes persones? Com els pots dir quant els admires a ells i llurs exemples?

  12 d'agost: Esperar
  - Baixa en MP3
  1. T'agrada esperar tant com l'escriptor d'avui? Quan t'ha estat especialment difícil d'esperar? Què significa "estar obert mentre esperem"? 2. Descriu un moment on vas haver de reajustar la teva actitud. Quins canvis has notat en tu mateix i la teva situació després de l'ajustament? Com et mantens pendent de la teva actitud? 3. Alguna vegada sents que esperar Déu és una pèrdua de temps? Per què o per què no? Quins passatges de les Escriptures et reconforten i et recorden que Déu sempre està treballant a la teva vida? Per què aquests passatges et proporcionen consol? 4. Com és que Déu renovi la teva força? Com ajuden els altres cristians a restaurar la teva força? Com pots ajudar a enfortir els altres quan estan en lluita? 5. De quines maneres l'espera pot canviar pacientment la teva vida? Com pot canviar la teva església? Com pot canviar el món? Anomena maneres de combatre l'espera i d'encoratjar els altres a fer-ho.

  5 d'agost: El plaer de la pregària
  - Baixa en MP3
  1. Si alguna vegada has format part d'una cadena de pregàries, descriu la teva experiència. Com vas veure que treballava l'oració en la teva vida i en la vida dels altres? Com de diferent és pregar com a part d'un grup, de pregar sol? 2. Quan t'has sentit allunyat dels altres cristians? Què t'ha ajudat a connectar-te amb la teva comunitat cristiana? 3. Què significa per a tu "pregar sobre les Escriptures" com ho fa l'escriptora d'avui? Com prefereixes pregar? Descriu com la teva pràctica d'oració enriqueix la teva vida d'oració. 4. Quin tipus de ministeri de divulgació de l'oració ofereix la teva església? Com pots implicar-te més plenament amb ell? Quin nou ministeri de pregària voldries que comencés la teva església? 5. Anomena algunes persones de la Bíblia que et recordin la importància de l'oració. Què admires més de com pregaven aquestes persones? Com pots seguir llurs exemples?

  29 de juliol: Tasteu i veureu
  - Baixa en MP3
  1. L'escriptora d'avui recorda un temps especial amb la seva família. Quins temps especials t'apropen a la teva família? Parla'n d'un temps que passis amb la teva família, que sigui especialment memorable. 2. Posa un nom a algunes persones a les quals acostumes a evitar o a passar per alt en funció de qualitats externes o primeres impressions. Com has trobat que aquestes primeres impressions eren inexactes? Què pots fer per ajudar els altres a veure que són valorats? 3. Alguna vegada ha estat desmotivat per alguna cosa que fa Jesús en les Escriptures? Per què? Què et repta més del passatge? Què t'ha ensenyat el passatge sobre com Jesús vol que tractem els altres? 4. Descriu un moment on tastessis la bondat de Déu. Aquest gust et va fer desitjar seguir Jesús? Què et sembla això de seguir Jesús on sigui que et condueix? 5. Com es pot compartir la bondat de Déu amb els altres? Quines accions i serveis específics pots fer perquè els de la teva comunitat donin una impressió positiva de Jesús?

  22 de juliol: Apropar-se a Déu
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment on vas adonar-te de la teva necessitat d'un enfocament disciplinat per a una tasca o situació. Com t'ha ajudat el canvi de mètode per assolir el teu objectiu? Com pots aplicar el que has après d'aquesta experiència a d'altres situacions? 2. Quines disciplines espirituals t'apropen a Déu? Com et mantens compromès en iniciar una nova pràctica espiritual? Creus que hi ha un moment o lloc per a l'espiritualitat sense disciplines específiques? Per què o per què no? 3. Quins canvis veus en la teva vida i en la teva relació amb Déu quan dirigeixes el cor cap a Déu? Què passa quan es perd el focus en Déu? Com et centres en la teva relació amb Déu quan et distreus? 4. Com és quan Déu s'acosta a tu? Com saps quan Déu és a prop? De quines maneres et reconforta saber que Déu és a prop? 5. Quines disciplines espirituals prioritza la teva església? Quines disciplines espirituals voldries veure més a la teva congregació? Com pots participar més activament en les pràctiques espirituals que ofereix la teva església?

  15 de juliol: Simplement com sóc
  - Baixa en MP3
  1. Alguna vegada t'han fet sentir que necessitaves canviar parts de la teva personalitat? Si és així, què et va aportar consol durant aquell moment? Com es pot animar algú que experimenta pressions similars? 2. Creus que els cristians haurien de comportar-se d'una certa manera: tranquils i calmats, sorollosos i inquiets, o en un lloc entremig? O creus que els cristians haurien d'adoptar llurs trets naturals de personalitat? Com canviaria la teva comunitat d'església si cada membre adoptava la seva personalitat natural o adoptava una manera específica de comportar-se? 3. Saps qui ets en Déu? En cas afirmatiu, com t'ha ajudat això per contactar amb els altres? Si no és així, què creus que t'ajudaria a descobrir qui ets en Déu? 4. Quines Escriptures et recorden la importància d'acceptar i estimar els altres tal com són? Quan trobes difícil acceptar algú, quines oracions t'ajuden a superar aquests sentiments? 5. Com t'anima saber que Déu t'estima, fins i tot quan no t'estimes tu mateix? Què t'ajuda a recordar-ho? Com es pot recordar als altres que Déu els estima?

  8 de juliol: Posar-se dempeus
  - Baixa en MP3
  1. Quan has triat no fer alguna cosa per algú i més tard t'has penedit de la teva decisió? Què desitjaves haver fet diferent? Com vas aprendre i madurar a partir d'aquesta experiència? 2. Et sents atret instintivament a defensar i ajudar els altres, o sovint has de convèncer-te per intervenir-hi? Per què creus que això és així? Què t'ajuda a triar l'ajuda als altres, quan de fet prefereixes mantenir-te fora de la situació? 3. Anomena personatges bíblics que t'inspiren per adreçar-te a aquells que són assetjats o necessiten ajuda. Què admires d'ells? Com afecten llurs exemples a les teves eleccions? 4. Quins fets petits dels quals hagis estat testimoni, que en última instància han tingut un gran impacte en una persona? Què pots fer per fer la diferència a la vida d'algú? 5. De quina manera t'adreces als de la teva comunitat? Com t'animen els teus éssers estimats i la teva església en els teus esforços? Com pots donar suport als altres que també s'adrecen, donen la mà i protegeixen als qui els envolten?

  1 de juliol: La cal·ligrafia de Déu
  - Baixa en MP3
  1. Descriu la cal·ligrafia d'un ésser estimat. Què creus que reflecteix de la seva personalitat? 2. Quins reflexos de Déu veus al teu voltant? Com es pot aprendre més sobre Déu, estudiant els traços de Déu? Com pots tenir temps per estudiar l'obra de les mans de Déu, avui? 3. L'escriptora d'avui descriu maneres de conèixer millor Déu. Quines altres maneres es poden pensar per apropar-nos a Déu? De quina manera et poden ajudar aquestes pràctiques? 4. Com les relacions amb els altres t'ajuden a veure l'obra de Déu? Com esdevé en les teves interaccions amb la natura? Trobes que has de mirar intencionadament per veure reflexos de Déu, o apareixen quan menys te'ls esperes? 5. Què esperes per reflectir als altres? Què pots fer per reflectir intencionadament aquestes qualitats? Com canviaria la teva comunitat si tothom es concentrés en reflectir Déu?

  24 de juny: La crida de Déu
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment on et vas sentir insegur de la teva capacitat per satisfer una necessitat. Com vas respondre i quin va ser el resultat de la situació? Que t'ha ensenyat aquesta experiència sobre tu mateix i sobre les teves capacitats? 2. Abans de fer voluntariat a la seva església, l'escriptora d'avui es va identificar amb Moisès. Amb quin personatge bíblic t'identifiques més ara mateix? Per què? Que pots aprendre d'aquest personatge? 3. Quan veus una necessitat, estàs desitjos per esforçar-te i cobrir-la? O, com l'escriptora d'avui, et quedes quiet i esperes que els altres s'ofereixin? Vols canviar la manera de respondre a aquestes situacions? Si es així, quins passos pràctics pots fer per aconseguir-ho? 4. Quan sents que Deu et traurà fora de la teva zona de confort, com reacciones? Quines oracions et proporcionen la pau quan tens preocupació per encetar un nou camí? Com t'animen els qui t'envolten a fer coses que t'intimiden? 5. Quines necessitats veus actualment a la teva església? A la teva comunitat? Al món? Què pots fer per ajudar a satisfer aquestes necessitats? Què pots engrescar a fer als qui t'envolten?

  17 de juny: Guia les meves pregàries
  - Baixa en MP3
  1. Alguna vegada has pregat perquè algú canviés els seus trets de personalitat? Creus que és una bona cosa per la qual pregar? Comenta el perquè o el perquè no. 2. Descriu un moment on vas adonar-te que havies estat pregant per una cosa equivocada. Com et vas adonar? Com vas canviar les oracions? Quin va ser el resultat? 3. Les amigues de l'escriptora la van ajudar a decidir a canviar les seves oracions. Com t'han ajudat els teus amics a créixer en la teva fe? Quins amics bíblics et serveixen de model? Per què? 4. Com fas memòria per ser obert i entendre les teves diferencies amb els altres? Quin estímul pots oferir als qui tenen dificultats per acceptar les diferencies d'algú altre? 5. Quan has experimentat l'Esperit Sant que guia les teves oracions? Com va canviar això la teva perspectiva? Com saps quan les teves pregaries es desvien? Que fas per reenfocar les oracions?

  10 de juny: Veure la cara de Déu
  - Baixa en MP3
  1. Alguna vegada t'has reconciliat amb algú amb qui tens una relació difícil? En cas afirmatiu, descriu com us va afectar aquesta reconciliació i com va canviar la relació. 2. El germà de l'escriptor va contactar l'escriptor en diverses ocasions per intentar esmenar la relació. Què fas quan disculpes algú però no respon tal com esperaves? Què fas quan algú et demana disculpes, però no vols perdonar-lo? 3. Alguna vegada has pensat en el perdó com a una oportunitat de veure la cara de Deu? Si es així, què significa això per a tu? Si no, aquesta idea et canvia la manera de pensar en el perdó? 4. Quines pràctiques i oracions espirituals t'ajuden a deixar anar l'amargor? Quins passatges bíblics et recorden la importància del perdó? De quines practiques t'ajudes? 5. Com ajuda la teva església els membres que tenen desacords? De quina manera la teva església podria ajudar els seus membres a reconciliar-se després d'un conflicte? Com es pot afavorir aquests canvis a la teva església?

  3 de juny: Paraules i accions
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment on hagis après més de les accions d'algú altre que de les teves paraules. Com pots aplicar el que has après en aquella situació a d'altres relacions? 2. Sembla que l'escriptora de la meditació d'avui ha acceptat voluntàriament la preferència musical del seu marit. Que passa si intentes adreçar-te a algú i rebutgen els teus esforços? Com hom pot mantenir-se animat en una situació així? 3. Creus que es més important ministrar els altres mitjançant paraules o mitjançant accions? Per què? 4. Quins personatges bíblics van demostrar llur fe mitjançant llurs paraules i accions? Com t'animen llur exemple? De quines maneres pots seguir aquests exemples? 5. Què significa per a tu viure la teva fe? Qui et serveix d'exemple de fe? Com li pots mostrar com d'important és per a tu el seu exemple?

  27 de maig: Un canvi d'actitud
  - Baixa en MP3
  1. Quan has tingut un canvi d'actitud? Descriu la situació i com et va afectar. Has compartit el teu canvi d'actitud amb els altres? Com van respondre? 2. Comparteix els teus pensaments sobre esglésies o comunitats interculturals. De quines maneres pots treballar per estar mes obert als líders i membres de la comunitat que son diferents a tu? 3. L'escriptor d'avui esta animat en recordar que complim el ministeri de Deu quan ens trobem amb els altres "cor a cor en l'amor de Crist". Que significa això per a tu? De quines maneres pots ser mes deliberat en connectar amb els altres? 4. Quan t'has trobat en una situació on t'hagis sentit incapaç de ministrar els altres? Quins obstacles t'impedien ministrar-los? Quines oracions, passatges de les Escriptures, practiques espirituals o persones t'han ajudat a trobar força en aquesta situació? 5. On veus diferències culturals en la teva església, comunitat i món? Posa alguns exemples d'històries o de persones que hagin adoptat diferències i que reforcin llur comunitat. Quina esperança o inspiració en treus d'aquests exemples?

  20 de maig: Assignats
  - Baixa en MP3
  1. Alguna vegada has pensat, com l'escriptora d'avui, que les 'declaracions d'objectius' nomes son per a les empreses? Que en penses de la idea d'escriure una declaració personal d'objectius? Quina seria la teva declaració d'objectius? 2. Alguna vegada lluites per mantenir-te concentrat espiritual- ment? Si no, com evites les distraccions? En cas afirmatiu, creus que t'ajudaria una declaració d'objectius? Quines altres pràctiques poden ser beneficioses? 3. Quines pràctiques espirituals t'ajuden a escoltar Deu? Si ja saps quina missió t'ha encomanat Deu, com l'has distingida? Com canvia la teva manera de viure la fe el fet de tenir una missió? 4. Anomena alguns personatges bíblics que tinguessin una missió clara i es mantinguessin centrats. Quins personatges bíblics no van romandre fidels a la seva missió? 5. Com fomenta la teva església perquè trobis la teva missió espiritual? De quines maneres pots animar els altres a fer el mateix?

  13 de maig: Confia en la pregària
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment on has estat testimoni del poder de l'oració. Com va afectar aquesta experiència la teva fe? Si la situació s'hagués resolt d'una altra manera, la teva fe s'hauria vist afectada d'una altra manera? Per què o per què no? 2. Quins passatges de les Escriptures et recorden la importància de l'oració? Com t'animen aquests versets mentre pregues? 3. Sempre confies en Deu quan pregues? Pregues alguna vegada sense confiar-hi del tot? Que t'ajuda a reforçar la confiança en Deu? 4. Descriu un moment on preguessis i rebessis un resultat aparentment impossible, o un moment on preguessis i no rebessis la resposta que esperaves. Com et vas sentir? Com vas mantenir la teva fe durant aquest temps? 5. De quines maneres pots donar suport a algú que ha rebut un resultat no desitjat en l'oració? Quin alè pots oferir a algú que actualment lluita per pregar?

  6 de maig: Un repte de Quaresma
  - Baixa en MP3
  1. Alguna vegada has tingut un repte per haver d'expressar la teva fe, tal com va tenir l'escriptor d'avui? Si es així, com ha canviat la teva experiència en la manera de pensar la teva fe? Si no es així, et plantejaries alguna vegada participar en alguna cosa d'aquest tipus? 2. Com expresses la teva fe? Com enriqueixen aquestes expressions de fe la teva vida i la vida dels qui t'envolten? 3. Alguna vegada has sentit com si no poguessis seguir Deu perquè no disposaves de temps ni de diners? Quan et distreu el desassossec del dia a dia, qui o que t'ajuda a recuperar l'atenció per servir Deu? 4. Quins ministeris de divulgació ofereix la teva església i com hi participes? Quins nous ministeris creus que hauria d'encetar la teva església? 5. Proves de mantenir les teves disciplines de Quaresma durant tot l'any, o es bo tenir certes practiques per a determinades èpoques litúrgiques? Per què?

  29 d'abril: Obre'm els ulls
  - Baixa en MP3
  1. Què vols que Jesús faci per tu? T'has sentit mai culpable de demanar alguna cosa a Jesús? Per què et vas sentir culpable? 2. Trobes fàcil quedar-se atrapat en qüestions temporals com les que esmenta l'autora? Com es pot recuperar l'atenció en les coses que tenen conseqüències més duradores? 3. Què significa viure amb els ulls, les orelles i la ment oberts? Com saps si estàs obert a Déu i als altres? Quines pràctiques espirituals t'ajuden a romandre obert a Déu? 4. Quins passatges de les Escriptures et recorden demanar a Déu què vols i necessites? Quins versets bíblics t'ajuden a veure àrees de la teva vida on podries reforçar la teva fe i la teva relació amb Déu? 5. Com canvia la vida amb la ment, els ulls i les orelles obertes a l'hora d'interactuar amb els de la teva comunitat? A quines necessitats de la vostra comunitat podries atendre? De quines maneres t'agradaria servir millor als qui t'envolten? Com reforçaràs les teves relacions amb els teus veïns?

  22 d'abril: No sobre nosaltres
  - Baixa en MP3
  1. Alguna vegada has pensat en Déu com algú que ens proporciona favors pel nostre bon comportament? Què t'ha configurat la comprensió de Déu? Com afecta això a la teva manera de viure? 2. Què diuen les Escriptura sobre la manera com Déu veu el nostre comportament? Apunta a passatges específics que admetin el que dius. 3. Alguna vegada has sentit com Josuè quan veus Déu treballant a través d'algú que no sembla seguir la voluntat de Déu? Què vas aprendre de l'experiència? 4. De quines maneres resulta útil saber que l'amor de Déu per nosaltres no depèn del nostre comportament? Hi ha alguna cosa que puguem fer per separar-nos de l'amor de Déu per sempre? Com et mantens fidel en moments on et sents temptat d'ignorar la voluntat de Déu? 5. Com t'ajuda la teva església a recordar que l'amor de Déu no depèn de nosaltres ni del nostre comportament? Qui et serveix d'exemple d'estar obert al propòsit de Déu, en la teva vida? Com t'ajuda l'exemple d'aquesta persona en el teu propi viatge de fe?

  15 d'abril: Viure amb les meves cicatrius
  - Baixa en MP3
  1. Tens moltes cicatrius? Quins records o sentiments tens quan veus les cicatrius? Com pots aprendre a veure les cicatrius com a signes de curació i veure-les de manera positiva? 2. Quines cançons, poemes o passatges de les Escriptures et consolen quan travesses una situació difícil? Descriu un moment on alguna cosa que has escoltat o llegit t'ha ajudat a comprendre millor el teu procés de curació. Com et va ajudar? 3. Recorda un moment on vas ser testimoni del poder de Déu per restaurar i transformar la teva vida o la vida d'algú que coneixes. Com t'encoratja aquesta situació avui? 4. Com el fet que Jesús experimentés el patiment canvia la teva manera de pensar sobre Déu? T'ajuda a afrontar reptes amb més esperança? Tens problemes per entendre aquest sofriment? Com es fa la pau amb experiències difícils? 5. Quin estímul oferiries a algú que té moltes cicatrius? Com els pots mostrar l'amor de Déu?

  8 d'abril: El millor exemple
  - Baixa en MP3
  1. Trobes difícil perdonar els altres? Si no, què et facilita el perdó? Si és així, per què? Com t'ajuda l'exemple de Jesús a perdonar? Quins passos pràctics pots fer per ajudar-te a perdonar més lliurement? 2. Descriu un moment on senties un desig de venjança. Vas actuar amb aquest desig? En cas afirmatiu, quin va ser el resultat de la situació? Si no buscaves venjança, qui o què t'ha ajudat a la pacificar la situació? 3. A més de Jesús, quins altres personatges bíblics et serveixen d'exemple de perdó? Què has après d'ells? 4. Què significa veure el món a través dels ulls de Déu? Com reflecteixes l'amor i el perdó de Déu en la teva vida diària? 5. Com seria la teva vida si oferissis comprensió i perdó tan lliurement com ho feia Jesús? Com seria la teva comunitat si els altres fessin el mateix? Com canviaria el món si tothom oferís aquest perdó als altres?

  1 d'abril: Un títol adequat
  - Baixa en MP3
  1. Recorda un moment on no et senties qualificat per allò que Déu et cridava a fer. Com vas respondre? On vas trobat força i tranquil·litat? 2. Quan t'has sentit abandonat per Déu? Per què et vas sentir així? Què et va ajudar a adonar-te que Déu no t'havia abandonat? Què et recorda que Déu sempre és amb tu? 3. Què et sembla ser 'ambaixador de Crist' i dur a terme el ministeri de la reconciliació? Alguna vegada et sents digne d'aquesta tasca? Com perseveres a través d'aquests sentiments? 4. Com serveixes actualment Déu? Com la presència de Crist a la teva vida t'ajuda a realitzar aquesta tasca? Quines Escriptures et recorden la teva dignitat de servir Déu? 5. De quines maneres pots encoratjar els altres que se senten indignes de servir Déu? Com podria la teva església donar millor suport als seus membres en el servei a Déu?

  25 de març: Les targetes no s'aturaven mai
  - Baixa en MP3
  1. Qui demostra clarament la força de la seva fe? Com ho fan? De quines maneres t'agradaria seguir el seu exemple? 2. Has conegut recentment alguna persona que ha tingut una gran pèrdua? Nomena algunes maneres que t'ajudin tant físicament com espiritual durant aquests temps. 3. Per a tu és fàcil o difícil mantenir-se alegre i reflexionar amb els altres quan estàs passant per moments difícils? Per què? On trobes la pau i la resistència durant aquests moments? 4. De quina manera els altres et mostren bondat? De quines maneres mostres bondat als altres? Com pots ser més intencionat per mostrar amabilitat i amor als qui t'envolten? 5. De vegades, et trobes aferrat a les possessions terrenals? Quines pràctiques espirituals t'ajuden a tornar a centrar-te en Crist? Quines Escriptures t'ajuden?

  18 de març: La nostra incredulitat
  - Baixa en MP3
  1. Quan has lluitat contra la incredulitat? Com vas superar el teu dubte? Com pot ser que la incredulitat sigui una lluita continuada? 2. Diversos personatges bíblics lluiten amb el dubte i la incredulitat. Posa un nom als qui més et cridin l'atenció. Què és memorable d'aquests personatges? Com responen i funcionen a través de llurs dubtes? 3. On trobes la tranquil·litat més gran de Déu? A les Escriptures, a través de l'oració, a la natura, entre altres cristians, en altres llocs? Parla per què trobes tranquil·litat en aquests llocs. 4. Trobes fàcil o difícil demanar ajuda a Déu quan tens dubtes? Per què? Quines oracions o pràctiques espirituals t'ajuden a demanar ajuda i a reforçar la teva fe? 5. Què significa per a tu que la bondat de Déu cobrirà la teva feblesa? Trobes consol en aquest coneixement? Com veus que la bondat de Jesús reconstrueix els àmbits de la teva vida en els quals et puguis trobar feble?

  11 de març: Més fruit
  - Baixa en MP3
  1. Quines branques mortes tens a la teva vida? Quines pràctiques poden ajudar-te a apartar-les de la teva vida? Com vols que això canviï la manera de servir Déu? 2. Descriu un moment en el qual vas sentir que l'Esperit Sant et feia un toc per fer un canvi a la teva vida. Has fet el canvi? Si no, què et va retenir? 3. De quines maneres produeixes fruits per al regne de Déu? De quines noves formes t'agradaria produir fruit? Quin tipus de suport de la comunitat d'església t'ho facilitaria? 4. Trobes difícil eliminar les conductes o patrons negatius a la teva vida? Si és així, per què? Si no, què t'ho facilita? 5. Els altres cristians de la teva comunitat et serveixen d'exemples de fe? Quines qualitats admires en elles? Com poden ajudar els seus exemples a la teva pròpia experiència de fe?

  4 de març: Esperar en Déu
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment de la teva vida on vas lluitar per comprendre els temps de Déu. Com va canviar la teva fe després d'aquesta experiència? 2. L'escriptor d'avui parla sobre com Josep havia d'esperar els temps de Déu. Quins altres personatges bíblics havien d'esperar per veure el darrer pla de Déu per a ells? Amb quin personatge t'identifiques més? Per què? 3. Com reacciones quan lluites per confiar en els temps de Déu? Quines pràctiques espirituals et porten la pau durant aquests moments? 4. Què pots fer per ajudar algú que lluita per esperar Déu? Com pot la teva església donar suport als qui estan lluitant? 5. Quines situacions veus a la teva vida o a la vida d'altres que et recordin que Déu sempre està per feina?

  26 de febrer: Confiar en el tresor
  - Baixa en MP3
  1. Alguna vegada has pensat en el vidre marí de la mateixa manera que l'escriptor d'avui? Quines altres coses et recorden que Déu veu valor en tots nosaltres? Com t'aporten consol aquests records? 2. Descriu un moment on et vas sentir descartat, trencat o indigne de l'amor de Déu. Com vas recordar el teu valor? Quines persones, oracions, pràctiques espirituals, passatges de les Escriptures o objectes t'han ajudat a recordar-lo? 3. Com podem romandre oberts a la transformació de Déu en nosaltres? Creus que se'ns ha acabat de transformar, o que Déu treballa contínuament en nosaltres? Posa alguns exemples. 4. Nomena algú que coneixeu que no sembli que tingui coneixement del seu valor. Què faràs per ajudar-lo i mostrar-li l'amor de Déu? 5. Descriu el que veus quan penses en l'Església en general. És un mosaic de colors de vidres marins, o veus alguna cosa més? Com afecta la manera com t' imagines l'Església en conjunt?

  19 de febrer: La pregunta correcta
  - Baixa en MP3
  1. Com t'enfoques per compartir la teva fe amb els altres? Quines Escriptures et recorden la importància de compartir la teva fe? 2. Has criticat desestimat mai els seus esforços? Què et van respondre? Quines pràctiques t'ajuden a evitar criticar els altres? 3. Descriu un moment on has presenciat Déu treballant a través dels esforços humans per arribar als altres. Quin va ser el resultat? Com et fomenta aquesta situació en els teus propis esforços? 4. De vegades es qüestiona l'eficàcia dels mètodes d'evangelitzar d'altres persones? Creus que està bé preguntar els altres d'aquesta manera? Per què o per què no? 5. T'és fàcil o difícil romandre obert a les maneres com Déu t'ha cridat per compartir la teva fe? Com segueixes disposat a seguir la crida? Què fas si no t'agrada allò que estàs cridat a fer?

  12 de febrer: Una rica herència
  - Baixa en MP3
  1. Et descriuries com una persona curiosa? Qui és la persona més curiosa que coneixes? Quins són alguns dels avantatges de ser curiós? En quins àmbits t'agradaria cultivar la teva curiositat? 2. Quin paper juga la teva història en qui ets avui? Com honores la teva història i les tradicions de la teva família? 3. Quines tradicions vols continuar transmetent a la teva família? A la teva comunitat? A nivell mundial? Per què aquestes tradicions són importants per a tu? 4. Has dedicat temps a estudiar la història de la teva església i les seves tradicions? Si és així, de quina manera canvia aquesta informació la manera de veure la teva església? Si no, quines són algunes maneres d'aprendre més sobre la teva tradició eclesial? 5. Quines tradicions de la teva església creus que transcendeixen els límits denominacionals? Com ens apleguen les tradicions?

  5 de febrer: Jo hi he estat
  - Baixa en MP3
  1. Descriu un moment on hagis patit una pèrdua. Com t'han ajudat altres que patien? Quina diferència va marcar això? 2. Alguna vegada has pensat en la paràbola del Bon Samarità des de la mateixa perspectiva que l'escriptor d'avui? Si no, la seva perspectiva et fa reaccionar de manera diferent davant de la paràbola? Descriu com la paràbola et recorda i t'engresca a mostrar amor als altres. 3. Qui són els teus “veïns” avui dia? Quines són les maneres més efectives de mostrar-los amor? 4. L'escriptor d'avui diu que mostrar compassió és una manera d'imitar Crist. De quines altres maneres creus que podem imitar Crist i apropar-nos a Déu i als qui ens envolten? 5. On veus que la teva comunitat arriba amb compassió als altres? Hi participes? Si és així, què has après de la teva experiència? Si no, com t'hi pots implicar?

  29 de gener: Intèrprets
  - Baixa en MP3
  1. Quan et sents superat, quin tipus d'ajuda desitges més sovint? Saber que tens accés constant a Déu, et proporciona confort en aquests moments? 2. Qui i què de la teva vida t'ajuda a interpretar la paraula de Déu? De quines maneres pots ajudar els altres a interpretar la paraula de Déu? 3. Què fas quan no estàs d'acord amb un altre cristià sobre la teva interpretació de la Bíblia? Com pots fer les paus amb els qui opinen diferent de tu? 4. L'escriptora d'avui descriu com les interpretacions d'art de portada l'ajuden a apreciar millor l'art. A més de la Bíblia, a voltes què necessites més per ajudar-te a interpretar? Qui o què t'ajuda? 5. Recorda un moment on et vas beneficiar d'escoltar els altres. Com pot millorar la teva església en escoltar altres perspectives? Com pot fer-ho el món?

  22 de gener: Fer amistat amb Déu
  - Baixa en MP3
  1. Quan t'has sentit més a prop de Déu? Què et va portar a aquella sensació de proximitat? Creus que passar més temps amb Déu i llegir la Bíblia ens apropa a Déu? Per què o per què no? 2. Descriu algú que creus que passa una quantitat important de temps amb Déu, cada dia. Què fa? Com t'inspira la seva fe en la teva pròpia pràctica espiritual? 3. Què significa per tu deixar que Déu et porti? Descriu un moment on has permès que Déu et porti. Com ha augmentat la teva confiança en Déu amb aquesta experiència? 4. L'escriptor parla de la importància de permetre que Déu ens porti. Quan t'ha portat algú de la teva comunitat d'església? Com és de diferent deixar que Déu ens porti en lloc de fer-ho altres cristians? 5. En quins tipus d'atenció a la comunitat participa la teva església? De quines maneres aquests ministeris apropen les persones a Déu? De quines altres maneres pots proporcionar atenció als de la teva comunitat i mostrar-los l'amor de Déu?

  15 de gener: Vetlleu i pregueu
  - Baixa en MP3
  1. Trobes difícil trobar temps per a la pregària? Has provat un mètode similar al que escriu avui dia un escriptor, o tens un altre mètode que prefereixes més? Descriu la teva experiència per tenir més temps per pregar. 2. Quines Escriptures t'ajuden a comprendre la importància de l'oració? Quins passatges de les Escriptures t'han inspirat a provar una nova forma d'oració? 3. Trobar-te en mig de la natura, t'inspira a pregar? Quins altres moments, esdeveniments o llocs t'inspiren a pregar? Per què? 4. L'escriptor d'avui va engrescar el seu amic a trobar temps per a la pregària. Descriu un moment on has engrescat algú a reforçar la seva vida espiritual. Com et va afectar aquesta experiència i li va afectar la persona que vas engrescar? 5. Com prega la teva església? La pregària està reservada al culte? Com creus que seria de diferent la teva comunitat d'església si tothom trobés més temps per a l'oració?

  8 de gener: Fills de Déu
  - Baixa en MP3
  1. Com respondries a la pregunta: "Qui ets?" Trobes que sovint ets ràpid a l'hora de compartir la teva identitat com a fill de Déu? Per què o per què no? 2. Descriu un moment on algú va enriquir la teva fe, com l'estudiant en la meditació actual va enriquir la fe de l'escriptora. Quin tipus d'impacte durador ha tingut en la teva vida? Nomena algunes maneres d'enriquir la fe d'altres. 3. Saber que ets fill de Déu, afecta la teva relació amb Déu? Per què o per què no? Com pots enfortir i aprofundir la teva relació amb Déu? 4. Quines pràctiques t'ajuden a ser més conscient de la teva fe? Què fas per engrescar els altres a unir-se a la família de Déu? 5. Com t'ajuda la teva església a mantenir-te fonamentat en la teva identitat de fill de Déu? Quins canvis voldries veure perquè la teva església posés èmfasi en aquesta identitat?

  1 de gener: El temps passa
  - Baixa en MP3
  1. Quines tradicions de Cap d'Any observa la teva família? Què signifiquen per a tu aquestes tradicions i com configuren la teva visió d'aquesta època de l'any? 2. Descriu un moment recent on se't va recordar la teva mortalitat humana. Què et proporciona consol quan tens en compte la teva pròpia mortalitat? 3. Quins signes de la gràcia de Déu et vénen al cap quan penses en la teva vida? Quines pràctiques espirituals et fan més conscient de la gràcia de Déu a la teva vida? Quina nova pràctica voldries provar enguany per ajudar-te a reconèixer la gràcia de Déu? 4. Quin passatge de les Escriptures et recorda més el pas del temps? Quin passatge de les Escriptures et proporciona consol o et preocupa? Per què creus que hi respons d'aquesta manera? 5. L'escriptor d'avui manifesta l'agraïment per la seva vital congregació cristiana. Quines qualitats de la teva comunitat de fe agraeixes més?


  Si teniu cap dubte o necessiteu orientació per dur a terme aquestes trobades, podeu contactar amb nosaltres.
  Aquestes pautes han estat basades en 'A Guide for Small Groups' de The Upper Room.  Enric Ainsa, pastor-missioner de la CEC-Masvidal.


  Veure l'any 2019